vineri, 19 august 2011

Aurul "Cetatuiei"

Aurul "Cetatuiei" 

     Aproximativ cu 400 de ani in urma, la poalele codrilor ,era amplasata o mica cetate a turcilor.Invaziile turcilor nu lasa pe nimeni neatins. Cu timpul bastinasii sau rasculat si turcii au fost izgoniti din acele tinuturi ,iar cetatea ,ruinata si distrusa. Plecind ,turcii au ingropat in pantele dealului aurul ce-l agonisise jefuind si pradind boierii din apropiere . Pina acum nimeni nu poate gasi aurul lasat de turci. Oficialitatile turcesti cer permisiunea de la statul nostru pentru a petrece aici expeditii si de a gasi aurul cu ajutorul hartilor care sau pastrat inca de pe acele timpuri  ,insa autoritatile nu le permit acest lucru . Unii sateni chiar  incercind singuri, cu fortele proprii  sa gaseasca aurul, insa  aceasta enigma  nu a fost destramata nici pina in ziua de azi .
    Astazi , pe locul cetatii au crescut arbori , codrul inghitind ruinele ramase de la fosta cetate, insa, insasi denumirea acelui loc, data de localnici, iveste la lumina trecutul acelei palme de pamind, ei numid-o "la cetatuie".

    Deasemenea pe virful dealului noi,generatia tinara, am gasit o stea ,ce a fost sapata de buneii nostri in pamint si s-a pastrat pina acum. Aceasta stea era locul in jurul careia clasele liceale ,dupa balul de absolvire, faceau un rug mare asteptind sa  intilneasca zorii, adica noul inceput de viata. Si da un loc mai frumos cu o panorama mai minunata cred ca nici nu se putea gasi . De pe culmea dealului poti vedea satucul nostru  in intreaga sa splendoare.Un loc formidabil pentru un nou inceput.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu