vineri, 19 august 2011

Cimitirul de Onoare romanesc

Cimitirul de Onoare romanesc
       Conform documentelor arhivistice, cimitirul eroilor din localitatea Micleuşeni a luat fiinţă pe data de 17 iulie 1941, fiind situat la intrarea din partea de est a satului.A fost amenajat pe o suprafaţă de 936 m2,in care şi-au găsit locul de veci 223 militari români, aparţinând regimentelor 63 artilerie şi 67 infanterie la fel aici se gasesc si germani ,rusi si moldoveni.Toţi aceşti eroi au căzut în luptele de pe Valea Dolnei, din data de 8 iulie 1941. Mormintele sunt marcate printr-un bloc de piatră inscripţionat cu următorul ext: „Aici sunt înhumaţi ostaşii armatei române căzuţi în vara anului 1941. Veşnică fie-le pomenirea“ si printr-o rastignire.
      Cimitirul a fost renovat in 2008 prin sustinerea financiara al proiectului de   oficialitatile romane.Acest proiect a fost  implementarea cu succes iar cimitirul arată astăzi aşa:

 In fiece an se organizeaza cite un moment de pomenire a eroilor, cimitirul fiind impinzit de flori si copii ce vin pentru a-si arata respectul fata de eroii de razboi . Slujba de pomenire de care este insotit evenimentul se efectueaza de catre un preot roman si cei de la noi din sat deasemenea la eveniment participa si numerosi oaspeti romani .


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu